Max Verstappen: “Een tijdje geleden dat we op de pole stonden, dit voelt geweldig!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Op redelijk dominante wijze slaagde Max Verstappen er op de Red Bull Ring in om de polepositie te veroveren. Verstappen was na afloop uiteraard zeer blij.

“De kwalificatie ging erg goed. We hebben geprobeerd de auto aan te passen naar aanleiding van de zaken die we tijdens de sprintrace hebben geleerd en dat pakte goed uit. De baan was een stuk warmer dan gisteren, dus dat maakte het wat lastiger om te rijden, maar de auto voelde een stuk beter aan voor mij vandaag,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website. “Ik kon de bochten echt wat meer aanvallen en had een goede balans. Elke run was goed en ik heb echt genoten. Ik had veel vertrouwen en ik wist dat als ik een goede ronde reed, dat het genoeg zou moeten zijn voor pole”

De voorbije raceweekends verliepen moeizamer voor Verstappen en Red Bull en daarom is hij blij hij dat op de Red Bull Ring, het thuiscircuit van Red Bull, na hard werk in de fabriek de polepositie kon veroveren.

“Het is een tijdje geleden dat we op pole stonden en het voelt geweldig. In de laatste kwalificaties was het steeds erg spannend, dus dit is erg positief voor het team. Het team heeft hard gewerkt om de auto competitiever te maken en dit is een geweldig statement. Hopelijk kunnen we dat morgen tijdens de race ook laten zien.”

“Het is altijd mooi om te kunnen racen en hopelijk zal het morgen een spannend gevecht worden. We zullen het zien. Ik ben erg blij hoe de auto vandaag presteerde en hopelijk zal zich dat ook vertalen in de racepace.”