Max Verstappen en Red Bull kiezen eieren voor hun geld: “Eventueel salarisplafond wordt vermeden”  

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen tekende bij Red Bull een monstercontract tot 2028 en dat is niet enkel goed voor hemzelf maar ook voor zijn team. Er dreigt in de Formule 1 immers een salarisplafond te komen.

De Formule 1 is al sinds jaar en dag een sport waarin enorm veel geld omgaat maar de laatste jaren wordt er geprobeerd om met nieuwe regels zoals het budgetplafond het belang van het financiële aspect wat aan banden te leggen. 

De bedoeling is vooral om ervoor te zorgen dat de kloof tussen de grote teams en de kleine teams niet te groot wordt door het feit dat die laatsten simpelweg minder geld te besteden hebben.

Maar het is toch nog niet al goud wat blinkt want het budgetplafond dat in de Formule 1 sinds twee jaar is ingevoerd geldt niet voor alle aspecten. Bijvoorbeeld de rijderslonen vallen er niet onder, al wordt er achter de schermen wel gewerkt om dat euvel recht te trekken. 

Op dit moment mag een team dus nog altijd zo veel als het wil uitgeven aan het loon van een rijder en dat heeft vermoedelijk bijgedragen aan het nieuwe miljoenencontract van Max Verstappen dat gisteren officieel bekend werd gemaakt.

Max Verstappen kiest met zijn nieuwe contract dus eieren voor zijn geld door een overeenkomst te ondertekenen die hem aan Red Bull verbindt tot 2028. Als de regels in de nabije toekomst zouden veranderen zal dat niet het geval zijn voor bestaande contracten en heeft de wereldkampioen van 2021 zijn schaapjes dus op het droge. 

U zal het misschien niet verwachten maar ook Red Bull doet een slimme zet door Max Verstappen een monstercontract aan te bieden waarbij hij tot 2028 elk jaar tussen de veertig en de vijftig miljoen euro zal opstrijken. De wereldkampioen is immers nog maar vierentwintig jaar en wordt al jaren beschouwd als de beste rijder van zijn generatie. 

Als de regels in de toekomst veranderen en de salarissen van de rijders wel onder een budgetplafond vallen dan zal er geen enkel team de financiële middelen hebben om hem de volgende zes jaar los te weken bij Red Bull en zo zijn ze bij de Oostenrijkse formatie zeker van zijn diensten tot 2028. Iedereen tevreden dus …

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print