Max Verstappen: “Erg hard moeten werken voor deze overwinning”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Tijdens een sensationele strijd slaagde Max Verstappen erin om de GP van Frankrijk te winnen. Verstappen slaagde er via een tweestopper in om op indrukwekkende wijze alsnog de kloof met Hamilton te dichten en de race te winnen.

“Het was lastig met de wind vandaag”, aldus Verstappen na afloop van de race en zo valt te lezen op zijn officiële website.

“De ene ronde was de balans goed, de andere gleed de auto alle kanten op. Het was niet gemakkelijk om deze stabiel te houden. Na de eerste pitstop was Mercedes op de harde banden flink aan het pushen, waarna we besloten een tweede bandenwissel te doen. Het was hard werken, maar gelukkig de moeite waard.”

Tijdens de start van de race liep het mis voor Verstappen. De Nederlander verdedigde zijn eerste plaats tegenover Hamilton maar ging vervolgens breed in de eerste bocht.

“Ik verloor de achterkant. Ik probeerde nog te corrigeren, maar de auto bleef glijden,” vertelt Verstappen daarover.

Uiteindelijk slaagde Verstappen er dankzij een erg snel racetempo alsnog in om na zijn tweede pitstop de kloof met Hamilton te dichten en de race te winnen, al was dat niet eenvoudig.

“Er zaten best veel achterliggers tussen mij en Lewis in, maar ze gingen goed uit de weg, waardoor ik het gevecht met Lewis aan kon gaan,” blikt Verstappen verder terug op de race.

“We waren gedurende de hele wedstrijd aan het vechten, en dit zal ook gedurende de rest van het seizoen zo blijven.”