Lewis Hamilton na nieuwe nederlaag: “Mercedes moet snelheid zien te vinden”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het werd een nagelbijter, de GP van Frankrijk, een intense strijd opnieuw tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen, maar het was opnieuw Verstappen die wist te zegevieren. Hamilton ziet daardoor Verstappen uitlopen in de wk-tussenstand en dat zint de Brit duidelijk niet.

“We moeten zeker en vast meer snelheid zien te vinden,” vertelde Hamilton na afloop. “Het meeste van de tijd verloren we vandaag op de rechte stukken.”

“We moeten alles zeer grondig bekijken en proberen uitzoeken wat het is, of het vermogen of drag is. We hebben echter nog steeds een goed pakket.”

Bij aanvang van de race zag het er nochtans bijzonder goed uit. Hamilton profiteerde van een foutje van Verstappen om de leiding in de race te veroveren maar opmerkelijk genoeg verloor Hamilton die leidersplaats opnieuw na zijn pitstop.

Voorafgaand aan die pitstop had Hamilton nochtans enkele seconden voorsprong. Hamilton en Mercedes hebben er voorlopig het raden naar waardoor dit kwam.

“Ik weet niet goed hoe het kwam wat we onze positie vandaag verloren,” vertelde Hamilton over de bewuste fase met de pitstops.

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print