Lewis Hamilton na nieuwe nederlaag: “Mercedes moet snelheid zien te vinden”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het werd een nagelbijter, de GP van Frankrijk, een intense strijd opnieuw tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen, maar het was opnieuw Verstappen die wist te zegevieren. Hamilton ziet daardoor Verstappen uitlopen in de wk-tussenstand en dat zint de Brit duidelijk niet.

“We moeten zeker en vast meer snelheid zien te vinden,” vertelde Hamilton na afloop. “Het meeste van de tijd verloren we vandaag op de rechte stukken.”

“We moeten alles zeer grondig bekijken en proberen uitzoeken wat het is, of het vermogen of drag is. We hebben echter nog steeds een goed pakket.”

Bij aanvang van de race zag het er nochtans bijzonder goed uit. Hamilton profiteerde van een foutje van Verstappen om de leiding in de race te veroveren maar opmerkelijk genoeg verloor Hamilton die leidersplaats opnieuw na zijn pitstop.

Voorafgaand aan die pitstop had Hamilton nochtans enkele seconden voorsprong. Hamilton en Mercedes hebben er voorlopig het raden naar waardoor dit kwam.

“Ik weet niet goed hoe het kwam wat we onze positie vandaag verloren,” vertelde Hamilton over de bewuste fase met de pitstops.

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Bol 7 daagse 2022Bol 7 daagse 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Bol 7 daagse 2022Bol 7 daagse 2022