Mercedes dacht dat Sergio Perez door de stewards bestraft zou worden en Bottas de podiumplaats ging krijgen

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Het Mercedes F1 team was er aan het einde van de Franse GP van overtuigd dat Sergio Perez bestraft zou worden door de stewards. Perez was na zijn inhaalmanoeuvre immers te breed gegaan en de stewards voerden een onderzoek naar het ‘incident’.

Sergio Perez ging met nog een viertal ronden te gaan voorbij aan Valtteri Bottas. De Mexicaan leek zo zeker van een podiumplaats maar Perez was bij het inhalen van Bottas blijkbaar iets te breed gegaan in een bocht en over een witte lijn gereden.

De stewards begonnen een onderzoek naar het incident en bij Mercedes waren ze er van overtuigd dat Perez door de stewards bestraft zou worden voor het incident. Dat was volgens Toto Wolff meteen ook de reden dat ze Bottas niet binnen riepen voor een nieuwe setje banden in de hoop de snelste ronde te kunnen rijden.

Na hun onderzoek lieten de stewards echter weten dat er geen straf zou volgen, waardoor Perez zijn podiumplaats kon behouden.

“De stewards stelden vast dat Perez zijn inhaalmanoeuvre op Bottas volledig had afgerond tegen dat hij in bocht 10 de baan even verliet,” zo luidde het in een mededeling van de stewards. “Dit zorgde ervoor dat het een ‘standaard’ niet respecteren van de baanlimieten was.”

“De stewards oordeelden dat Perez in de volgende bocht voldoende snelheid verloor en dat er dus geen sprake was van een ‘blijvend voordeel’.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print