Charles Leclerc na zestiende plaats: “Dit was dramatisch, we moeten een oplossing vinden”

Ferrari
Ferrari

Na de erg sterke performance tijdens de voorbije twee stratenraces zette Ferrari in Frankrijk overduidelijk een serieuze stap terug. Beide wagens finishten buiten de punten en dat is meteen één van de slechtste resultaten van Ferrari dit seizoen.

Charles Leclerc kreeg na zijn pitstop met een enorme bandendegradatie af te rekenen en moest zelfs een tweede keer pitten. Daardoor finishte Leclerc uiteindelijk slechts als zestiende en wist hij dus amper vier wagens achter zich te houden.

“Het was enorm slecht voor ons allebei, Carlos en ik. We ondervonden enorm veel problemen op beide bandencompounds,” aldus Leclerc na afloop van de race.

“Uiteindelijk probeerden we bij mij de medium band om te zien of we iets anders hadden kunnen doen dat beter was. Het was echter hetzelfde als tijdens de eerste stint. De eerste drie of vier rondjes waren oké maar daarna had ik een enorm grote bandendegradatie.”

“Ik weet momenteel niet echt wat te zeggen, ik heb problemen om een verklaring hiervoor te vinden. We moeten het zien te begrijpen en eraan werken want het is een zwak punt.”

Voor Ferrari zal het inderdaad erg belangrijk zijn om de oorzaak van de problemen te detecteren en een oplossing te vinden. Binnen minder dan een week wordt er op de Red Bull Ring immers met dezelfde bandencompounds gereden.

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Hongarije: wk-stand

Door zijn derde plaats tijdens de GP van Hongarije grijpt Lewis Hamilton de leiding in het kampioenschap. Max Verstappen kijkt nu aan tegen een achterstand van zes punten

Lees verder »