Charles Leclerc na zestiende plaats: “Dit was dramatisch, we moeten een oplossing vinden”

Ferrari
Ferrari

Na de erg sterke performance tijdens de voorbije twee stratenraces zette Ferrari in Frankrijk overduidelijk een serieuze stap terug. Beide wagens finishten buiten de punten en dat is meteen één van de slechtste resultaten van Ferrari dit seizoen.

Charles Leclerc kreeg na zijn pitstop met een enorme bandendegradatie af te rekenen en moest zelfs een tweede keer pitten. Daardoor finishte Leclerc uiteindelijk slechts als zestiende en wist hij dus amper vier wagens achter zich te houden.

“Het was enorm slecht voor ons allebei, Carlos en ik. We ondervonden enorm veel problemen op beide bandencompounds,” aldus Leclerc na afloop van de race.

“Uiteindelijk probeerden we bij mij de medium band om te zien of we iets anders hadden kunnen doen dat beter was. Het was echter hetzelfde als tijdens de eerste stint. De eerste drie of vier rondjes waren oké maar daarna had ik een enorm grote bandendegradatie.”

“Ik weet momenteel niet echt wat te zeggen, ik heb problemen om een verklaring hiervoor te vinden. We moeten het zien te begrijpen en eraan werken want het is een zwak punt.”

Voor Ferrari zal het inderdaad erg belangrijk zijn om de oorzaak van de problemen te detecteren en een oplossing te vinden. Binnen minder dan een week wordt er op de Red Bull Ring immers met dezelfde bandencompounds gereden.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print