Bottas bekritiseert strategie van Mercedes: “Waarom luisterde er godverdomme niemand naar mij?!”

Daimler Media
Daimler Media

Valtteri Bottas verloor aan het einde van de Franse GP even zijn ‘koel’. De Fin schreeuwde het uit over de boordradio nadat hij door Sergio Perez was ingehaald en zo een podiumplaats verloren zag gaan.

Voorafgaand aan de race had Bottas laten verstaan te verwachten dat hij tijdens de race zou kunnen meestrijden voor de overwinning. Tijdens een groot deel van de race reed Bottas inderdaad binnen 2-3 seconden van Verstappen en Hamilton.

Aan het einde van de race ondervond Bottas echter net als Hamilton problemen met zijn strategie op één pitstop. Allebei moesten ze het onderspit delven tegenover Verstappen die twee stops maakte en Bottas moest het zelfs afleggen tegenover Perez die slechts één pitstop deed.

Het werd Bottas duidelijk allemaal teveel en hij schreeuwde zijn ongenoegen en frustraties dan ook uit over de boordradio.

“Waarom luisterde er godverdomme niemand naar mij toen ik zei dat het een tweestopper zou worden?! Fucking hell,” schreeuwde Bottas over de boordradio.

Bottas liet na afloop van de race weten dat zijn frustratie kwam van het feit dat Mercedes zijn strategisch plan niet had gevolgd, volgens Bottas zou een tweestopper immers de beste strategie tijdens de race worden.

“De winnende strategie was vandaag denk ik een tweestopper. Nadien is het makkelijk praten maar het is wat het is,” vertelde Bottas tegenover ‘Sky Sports F1’.

“Als team denk ik dat we te veel gefocust waren op het succesvol volbrengen van de éénstopper omdat we dacht dat het de beste strategie was.”

“Mijn banden vooraan waren helemaal versleten en daarmee moest ik de laatste 10-15 ronden afwerken, ik probeerde gewoon de wagen aan de finish te krijgen. Mijn laatste stint was echt niet leuk.”

“Ik liet duidelijk verstaan wat ik ervan vond,” verwees Bottas na zijn uithaal over de boordradio. “Ik had eerder tijdens de race een tweestopper voorgesteld maar het team ging voor een éénstopper.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed