“Max Verstappen gebruikte bewust niet de beste strategie om dit F1-seizoen 1 000 ronden aan de leiding te rijden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen en Red Bull hebben tijdens de GP van Abu Dhabi doelbewust niet de ‘beste’ strategie gehanteerd maar wel een strategie waarmee ze. kans maakte op de overwinning maar tegelijkertijd ook de magische mijlpaal van meer dan 1000 ronden aan de leiding tijdens een F1-seizoen zou bereiken.

“Toen ik aan de race begon wist ik dat het tot de mogelijkheden behoorde,” aldus Verstappen. “Vanuit een engineering standpunt wilden we de strategie zo proberen plannen dat ik niet te vroeg zou pitten.”

Red Bull en Verstappen hanteerden dus niet de snelste strategie maar wel een strategie waarbij Verstappen dus die 1000 ronden aan de leiding zou bereiken.

We hebben gewoon gewacht op de anderen die gingen pitten. Uiteraard was dat om die mijlpaal te bereiken maar het was zeker niet de snelste strategie. Maar ik wou aan de leiding blijven om dat aantal ronden te bereiken.”

Daarom stelde Max Verstappen tijdens de race dan ook voor om Sergio Perez eventueel eerder te laten pitten.

“Het was om te proberen dit seizoen 1 000 ronden aan de leiding te rijden, ik wist dat het mogelijk was,” besluit Verstappen.

Ook Red Bull-teambaas Christian Horner was vol lof over Max Verstappen zijn ‘strategisch inzicht’ om het doel van 1 000 ronden te bereiken.

“Het niveau dat we bereikt hebben door 21 van de 22 races te winnen dit seizoen, om met Max meer dan 1 000 ronden van de ongeveer 1 300 ronden dit seizoen aan de leiding te rijden, om zoveel records te hebben verbroken, ik denk echt dat we een ongelooflijk niveau bereikt hebben,” aldus Horner.

“Ik denk dat we vandaag zelfs geen strategist nodig hadden want hij leek vandaag de strategie te bepalen voor beide wagens. Maar als strateeg zou Max Verstappen veel duurder zijn dan onze huidige strategist. Zijn capaciteiten in de wagen zijn buitengewoon.”