Fernando Alonso: “Aston Martin verdiende beter dan de vijfde plaats”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Aston Martin begon zeer sterk aan het F1-seizoen 2023 maar uiteindelijk moest het aan het einde van het seizoen tevreden zijn met de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap. Volgens Fernando Alonso verdiende Aston Martin meer dan de vijfde plaats.

Tijdens de eerste acht races van het seizoen stond Fernando Alonso maar liefst zes keer op het podium. Aston Martin was daarmee de verrassing van het seizoen. Aston Martin stond lange tijd zelfs tweede in het kampioenschap maar het eindigde het seizoen dus als vijfde en dat is toch wel een tegenvaller.

“Vijfde in het constructeurskampioenschap, dat doet een beetje pijn want ik denk dat we beter waren dan dat,” vertelde Alonso na de laatste race van het seizoen in Abu Dhabi. “Aan het begin van het seizoen hadden we op een beter resultaat gehoopt.”

Alonso zelf eindigde dankzij zijn zevende plaats met evenveel punten als Charles Leclerc maar doordat er naar de ‘beste resultaten dit seizoen’ werd gekeken eindigde Alonso het F1-seizoen als vierde in het rijderskampioenschap.

“Toen ik op het grote scherm zag dat Leclerc tweede was dacht ik dat hij voor mij eindigde,” gaf Alonso toe. “Maar blijkbaar hebben we evenveel punten en had hij meer derde plaatsen of zoiets.”