Pessimistische Lewis Hamilton: “De voorsprong van Red Bull is groot en ze hebben sinds augustus hun wagen niet meer ontwikkeld!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton gaat met een slecht gevoel de winter in. Voor de tweede race op rij behaalde Hamilton geen goed resultaat en hij maakt zich vooral zorgen over de voorsprong die Red Bull nog steeds lijkt te hebben.

“Niet geweldig,” antwoordde Lewis Hamilton toen hem na afloop van de GP van Abu Dhabi werd gevraagd hoe hij zich voelde. “Ik ben net negende gefinisht, twee slechte races op rij (na een zevende plaats in Las Vegas).”

“Red Bull won met 17 seconden voorsprong en ze hebben hun wagen sinds augustus niet aangeraakt. Je kan dan ook al raden waar ze zich volgend jaar zullen bevinden … Ik was gewoon traag doorheen heel de race.”

Bij Red Bull hebben ze inderdaad de focus inderdaad al snel verschoven naar 2024 en de ontwikkeling van de huidige wagen werd dan ook figuurlijk in de ijskast gestoken. Bij Mercedes daarentegen moesten ze nog volop ‘kinderziektes’ uit de Mercedes W14 halen en meer ervaring en kennis opdoen over de wagen die hopelijk kan bijdragen aan de ontwikkeling van de wagen voor het F1-seizoen 2024.

“Het seizoen was over het algemeen niet geweldig,” vertelde Hamilton tegenover ‘Sky Sports F1’. “Er is niet veel van dit jaar om mee te nemen. Het feit dat we het jaar overleefd hebben, dat is het eigenlijk zo wat.”

“Red Bull heeft haar wagen sinds augustus zelfs niet ontwikkeld, dat is zeker een reden tot bezorgdheid.”

“Maar we hebben veel geleerd over de wagen en het is nu aan het team, ze weten wat ze moeten doen. Of we er zullen geraken dat zullen we zien.”