Toto Wolff: “Lewis Hamilton kan opnieuw wereldkampioen worden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zal Lewis Hamilton na twee seizoenen zonder overwinningen wel degelijk in staat zijn om opnieuw voor de wereldtitel te kunnen strijden. Als zevenvoudig wereldkampioen beschikt Lewis Hamilton over erg veel ervaring en aan capaciteiten ontbreekt het hem volgens Wolff zeker niet.

“Als we in staat zijn om hem een goede wagen te geven dan zal hij opnieuw voor de wereldtitel strijden, daar twijfel ik niet aan,” vertelde Toto Wolff na de laatste race van het seizoen in Abu Dhabi.

Sinds zijn nederlaag tijdens de seizoensfinale van het F1-seizoen 2021 in Abu Dhabi slaagde Lewis Hamilton er niet meer in om een race te winnen. Volgens Toto Wolff heeft dat veel meer te maken met de wagen die hij van Mercedes ter beschikking krijgt in plaats van de capaciteiten van Lewis Hamilton als rijder.

Tijdens het laatste raceweekend in Abu Dhabi ondervond Hamilton op het Yas Marina Circuit opnieuw heel wat moeilijkheden. Hamilton kwalificeerde zich slechts als elfde en finishte de race als zevende.

“Om welke reden dan ook is het moeilijk om de wagen in de zogenaamde ‘sweet spot’ te krijgen. Je hebt het ook gezien bij Carlos, die dit weekend nooit echt goed presteerde, hetzelfde met Lewis,” aldus Wolff. “Wat Lewis betreft, hij had een slecht weekend. Maar ik denk dat het niets te maken heeft met het feit dat hij de beste rijder in de wereld is.”

“Het is duidelijk dat wanneer je een F1-bolide hebt zoals nu dan weet je dat het nooit eenvoudig is. Er zijn goede en slechte weekends.”

“Maar iedere keer wanneer ik zie dat Lewis iemand voor hem in het vizier heeft en het draait rond het winnen van de race, dan komt de echte Lewis tot leven. We moeten hem gewoon een wagen geven die goed is.”