Max Verstappen geeft spectaculaire F1-demo in Milton Keynes: “Geweldig om dit hier te kunnen doen!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Gisteren vond in Milton Keynes de Red Bull Racing Home Run plaats. Daarbij gaf onder andere Max Verstappen een spectaculaire F1-demo met enkele runs en donuts. Voor Verstappen was het een mooie manier om het personeel en de fans te bedanken.

Red Bull veroverde tijdens het voorbije F1-seizoen beide wereldtitels en dat werd gisteren in Milton Keynes, de thuisbasis van het Red Bull F1 team, nog eens stevig gevierd. Max Verstappen en Sergio Perez gaven enkele demo’s met de RB7 uit 2011. Er werden enkele burn-outs en donuts gedaan.

“Het zijn drukke weken aan het einde van het jaar, maar het is prachtig dat we dit hier in Milton Keynes kunnen doen,” vertelde Verstappen volgens zijn officiële website nadat hij uit de wagen stapte na een demorun. “Ik waardeer het dat er zoveel mensen hier naartoe gekomen zijn om ons aan te moedigen en het is mooi dat iedereen het hier naar zijn zin heeft, dat is het belangrijkste.”

Vervolgens kon er ook een grapje af: “Het was natuurlijk erg koud en glad en ik probeerde het asfalt te drogen met de vlammen die uit de auto kwamen.”

Wat de F1-demo volgens Max Verstappen extra speciaal maakte is dat hij plaatsvond in de figuurlijke achtertuin van het Red Bull F1 team.

“Milton Keynes is Red Bull en Red Bull is Milton Keynes,” aldus Verstappen. “Ik maak al lange tijd deel uit van de Red Bull-familie en voor mij voelt Milton Keynes als een tweede thuis. Op alle teamleden ligt veel druk om te presteren, maar ze verdienen ook alle lof voor onze geweldige prestaties en ik ben dan ook blij dat ik deel uit maak van dit prachtige team.”

Verstappen gaat nu genieten van een welverdiende vakantie, vervolgens zal de focus al snel op het nieuwe F1-seizoen komen te liggen.

“Daar zal ik vanaf 1 januari aan gaan denken. Eerst heb ik een kleine pauze nodig,” vertelt Verstappen. “Maar, natuurlijk kijken we erg uit naar volgend jaar. We weten dat we het nog beter kunnen doen en we zijn nu al enthousiast over de auto van volgend jaar.”