Max Verstappen: “Geen plannen om Red Bull ooit te verlaten”

Max Verstappen heeft in een radiointerview op de Nederlandse zender Radio 538 laten optekenen dat hij geen plannen heeft om Red Bull ooit te verlaten.


Red Bull was er als de kippen bij om hun goudhaantje aan zich te verbinden tot het einde van 2023. Verstappen mag dan wel gelukkig en tevreden zijn bij het Oostenrijkse topteam maar zijn doel is en blijft wereldkampioen worden, het team zal er dus voor moeten zorgen dat ze hem van het geschikte materiaal kunnen voorzien.

Al meer dan eens heeft Verstappen laten vallen dat vechten om de kruimels die de anderen laten vallen niet in zijn aard ligt. Maar in de afgelopen vier seizoenen zijn ze er bij Red Bull nog niet in geslaagd om hem van een bolide te voorzien die race na race een vuist kan maken tegen het oppermachtige Mercedes.

Afgelopen jaar bewees Red Bull samen met nieuwe partner Honda wel dat er muziek in de nieuwe samenwerking zit en dus heeft Verstappen iets om naar uit te kijken. Of ze echt op het niveau van Mercedes zullen geraken zal de toekomst moeten uitwijzen maar de jonge Nederlander bevestigde bij Radio 538 dat zijn toekomst bij Red Bull ligt.

“Ik zal bij Red Bull blijven en het is ook eigenlijk niet de insteek om er ooit te vertrekken,” aldus Verstappen bij Wietze de Jager.

Hij had het zelfs over de verdere toekomst van zijn carrière en als we hem mogen geloven zullen we nog lang van zijn kunsten kunnen genieten op het circuit.

“Als ik fysiek goed voor mijzelf blijf zorgen dan kan ik tot mijn veertigste in de Formule 1 blijven rijden.”

Op dit moment moet Verstappen noodgedwongen het seizoen voorbereiden in zijn thuisbasis Monaco omdat de eerste races van het seizoen afgelast werden door COVID-19.

“Het is erg jammer dat al die Grands Prix en evenementen verplaatst worden, maar we moeten er het beste van maken natuurlijk. Iedereen probeert er zo goed mogelijk mee om te gaan. Mijn trainer is hier in Monaco, dus op dat vlak heb ik heel weinig problemen. Ik zorg ervoor dat ik fit ben: je weet maar nooit wanneer je er weer klaar voor moet zijn, dus je moet gewoon fit blijven.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}