Officieel: F1 presenteert eerste acht races van nieuwe F1-kalender 2020

De Formule 1 heeft vandaag het Europees deel van de nieuwe F1-kalender 2020 vrijgegeven. De nieuwe kalender komt er nadat maar liefst tien races geannuleerd of uitgesteld werden omwille van de uitbraak van het coronavirus COVID-19.


Normaal gesproken moest het F1-seizoen 2020 op 15 maart beginnen met de GP van Australië. In de aanloop naar het raceweekend werden bij verschillende leden van F1-teams besmettingen met het coronavirus COVID-19 vastgesteld. De GP van Australië werd vervolgens vlak voor aanvang van de eerste oefensessie geannuleerd, dit terwijl duizenden fans aan de toegangspoorten stonden te wachten.

Het was het begin van het geleidelijk aan annuleren en uitstellen van in totaal tien races, waarna F1-eigenaar Liberty Media liet weten dat er een nieuwe ingekorte F1-kalender voor 2020 zou samengesteld worden met daarop zo’n 15 tot 18 races.

Dat samenstellen ondervond de nodige hindernissen. De situatie met betrekking tot het coronavirus veranderde dagelijks en verschilde sterk van land tot land. Daarnaast moesten er omstandigheden gecreëerd worden waarin het voor iedereen veilig werken was, zowel voor het F1-personeel, de teamleden alsook de baanmarshalls.

Zoals verwacht begint het F1-seizoen op 5 juli met achtereenvolgens twee races op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Normaal was het de bedoeling om vervolgens naar het circuit van Silverstone te gaan maar door bijkomende quarantainemaatregelen in Groot-Brittannië worden die races uitgesteld naar augustus.

Eerder raakte al bekend dat er dit jaar niet in Frankrijk, Monaco of Nederland zou geracet worden. De GP van België staat wel op de nieuwe F1-kalender en behoudt zijn oorspronkelijke datum eind augustus.

De Europese races worden zoals verwacht allemaal zonder publiek verreden, dit om het risico op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te houden. Tickethouders zullen hun geld kunnen terugvragen of de tickets overdragen naar 2021.

Europees deel nieuwe F1-kalender 2020:
5 juli: Oostenrijk
12 juli: Oostenrijk
19 juli: Hongarije
2 augustus: Groot-Brittannië
9 augustus: Groot-Brittannië
16 augustus: Spanje
30 augustus: België
6 september: Italië
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:37:”f1bolides_japan_mercedes_headline.png”;}
De Formule 1 heeft vandaag het Europees deel van de nieuwe F1-kalender 2020 vrijgegeven.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner