FIA houdt veiling voor strijd tegen COVID-19: Toyota F1-bolide is pronkstuk

De FIA houdt een online veiling waarbij er heel wat F1-items te koop worden aangeboden. De opbrengst van de veiling gaat naar de strijd tegen het coronavirus COVID-19.


Voor het organiseren van #RaceAgainstCovid-veiling is de FIA een samenwerking aangegaan met het bekende veilinghuis RM Sotheby’s. Aan interessante F1-items alvast geen gebrek van de verschillende F1-teams en F1-piloten doneerden heel wat interessante items.

Mercedes doneerde race-overalls van haar rijders, net als handschoenen en schoenen. Altijd al gedroomd om één van deze items van zesvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton te bezitten? Dan is dit jouw kans.

Ook Ferrari doneerde twee race-overalls: het racepak dat Sebastian Vettel droeg tijdens de GP van Singapore is één van beide maar vooral de race-overall die Charles Leclerc droeg tijdens de GP van België 2019, zijn allereerste F1-overwinning, is uiteraard een pronkstuk.

Er zijn ook nog heel wat andere interessante items zoals bijvoorbeeld een race-overall en helm van Damon Hill. Het topstuk van de veiling is echter een F1-bolide van Toyota. Toyota doneerde immers één van haar T109-bolides voor de veiling.

Het betreft het nummer 1-chassis waarmee onder andere Toyota F1-piloten Jarno trulli en Timo Glock getest hebben in Bahrein en Portimao. Er is echter ook een Belgisch kantje aan de F1-bolide want met dit chassis testte Toyota ook in Lommel.

Toyota werkte met de T109-bolides haar laatste seizoen in de Formule 1 af en na 2009 werd de desbetreffende bolide omgevormd tot een testbolide voor Pirelli die als officieel bandenleverancier van de Formule 1 er heel wat testwerk mee verrichtte.

De #RaceAgainstCovid-veiling wordt van 15 tot 22 juni online georganiseerd.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}
Foto: RM Sotheby’s

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA