Max Verstappen genomineerd voor prestigieuze sportprijs

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na het behalen van zijn tweede wereldtitel in de Formule 1 is Max Verstappen voor het tweede jaar op rij genomineerd voor een prestigieuze ‘Laureus Award’.

Wat de ‘Oscars’ zijn voor de filmwereld, dat zijn de ‘Laureus Awards’ voor de sportwereld. De prestigieuze sportprijzen worden dan ook de ‘OScars van de sport’ genoemd. Vorig jaar kreeg Verstappen de Laureus Award voor ‘Sportman van het jaar’ en ook dit jaar is Verstappen opnieuw genomineerd.

Vorig jaar was Verstappen nog maar de vierde F1-piloot ooit die de trofee wist te winnen. Michael Schumacher, Sebastian Vettel en Lewis Hamilton gingen de Nederlander voor maar Verstappen kan zichzelf dit jaar dus opvolgen.

Om zichzelf op te volgen zal Verstappen het echter moeten halen van enkele erg straffe andere sporters. Onder andere voetballers Kylian Mbappé en Lionel Messi zijn immers ook genomineerd, net als tennisser Rafael Nadal, basketballer Stephen Curry en polsstokhoogspringer Mondo Duplantis.

“Het is een eer om genomineerd te zijn voor de Laureus World Sportsman of the Year Award,” reageert Verstappen volgens zijn officiële website. “Het was ongelooflijk om deze titel vorig jaar gewonnen te hebben, want het is een prestigieuze erkenning en het betekent veel als je het tegen s’ werelds beste sporters opneemt.”

“Om weer genomineerd te zijn is een prestatie op zich, dus mijn dank gaat uit naar Oracle Red Bull Racing voor de steun tijdens ons kampioenschap winnende jaar. Ook wil ik de media bedanken voor mijn nominatie.”

Naast Verstappen is ook zijn team Red Bull Racing genomineerd voor de Laureus Award van ‘Team van het jaar’.

Max Verstappen – Red Bull Content Pool