Max Verstappen: “Genoten van het gevecht met Mick Schumacher”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Voor Max Verstappen was het tijdens de GP van Groot-Brittannië schade beperken nadat zijn wagen letterlijk schade had opgelopen tijdens de race. Toch kon Verstappen ook nog wat genieten tijdens de race, meer bepaald van zijn strijd met Mick Schumacher.

Met zijn gehavende Red Bull F1-bolide moest Verstappen helemaal aan het einde van de race immers nog alles op alles zetten om Schumacher van de zevende plaats te houden. Cruciaal voor Verstappen want ieder wk-punt kan immers cruciaal zijn in de titelstrijd, dat beseft Verstappen als geen ander.

“Mijn wagen mankte wat,” vertelde Verstappen na afloop van de race. “Maar ik wist dat ook Mick probeerde om zevende te worden, het was leuk.”

“Uiteraard genoot ik niet van waar ik reed, maar je kan ook een strijd met iemand anders appreciëren. Ik vond het een goed gevecht.”

Na afloop van de race blikte Verstappen samen met Mick Schumacher terug op hun onderlinge strijd.

“Ik zei tegen hem, ‘Ik wist dat je voor de punten aan het strijden was’. Waarop hij antwoordde dat hij echt die zevende plaats wilde behalen.

“Ik weet het, dat heb ik gezien” antwoordde Verstappen al lachend tegen Mick. “Het was echt een goede strijd.”

Verstappen wist naar eigen zeggen ook dat Mick een beetje zou inhouden tijdens het gevecht: “Hij was aan het strijden voor zijn eerste F1-punten. Ik wist dat hij op een bepaald moment wat moest inhouden omdat we anders allebei eruit zouden liggen. gelukkig was hij slim genoeg om dat te doen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print