Sebastian Vettel heeft sympathie voor demonstranten maar keurt af dat ze levens in gevaar brengen

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Sebastian Vettel laat weten dat hij sympathie heeft voor de demonstranten van ‘Stop Oil’ die zondag het circuit bestormden maar hij keurt af dat ze daarmee levens in gevaar gebracht hebben.

De politie was al op de hoogte dat er zondag plannen waren om actie te voeren en het circuit te betreden en daar probeerden ze ook op te anticiperen. Toch konden ze niet voorkomen dat het ook effectief gebeurde want zeven mensen werden gearresteerd toen ze op het circuit kwamen ongeveer op hetzelfde moment als toen de rode vlag gezwaaid werd voor de crash van Zhou Guanyu.

0Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel staat ook bekend als iemand die zich inzet voor het milieu en sympathiseert met de demonstranten al is hij het niet eens met de middelen die ze daarvoor gebruikten afgelopen weekend. 

“Ik sympathiseer met hun angsten en bezorgdheden,” aldus de Aston Martin-rijder. “Ik denk dat iedereen die de omvang van het probleem dat op ons afkomt begrijpt dat doet.”

“Langs de andere kant zijn er marshalls die proberen te verhinderen dat mensen dit soort dingen doen en breng je mensen die meedoen aan het weekend, zoals rijders en marshalls in gevaar.”

“Maar ik denk wel dat de boodschap duidelijk was en zoals ik al eerder gezegd heb sympathiseer ik met hun angsten en bezorgdheden.”

Voormalig F1-rijder Martin Brundle liet op de sociale media optekenen dat niemand zou moeten worden aangemoedigd om zulke acties te ondernemen. Hij deed dat in een reactie op een tweet van voetbalanalist Gary Lineker.

“Ze zouden in honderd stukken zijn verscheurd en fans, marshalls en rijders hebben het gevaar gelopen om zich te kwetsen of te sterven,” aldus Brundle. “We hadden al iemand die door het oog van de naald gekropen is. Ik steun de vrijheid van meningsuiting voor de volle honderd procent maar doe het op een verantwoorde manier.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print