Fernando Alonso: “Ik had verwacht dat Leclerc bestraft zou worden en ik P4 zou krijgen”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Fernando Alonso is tevreden met zijn vijfde plaats maar liet later weten dat hij gehoopt had op de vierde plek omdat hij dacht dat Leclerc een straf zou krijgen. 

Charles Leclerc was in een hevig gevecht verwikkeld met Lewis Hamilton en Sergio Perez tijdens de slotfase van de GP van Groot-Brittannië en moest werkelijk alles uit de kast halen. Volgens Fernando Alonso waren de acties van Leclerc op het randje en dacht hij dat de Monegask een straf zou krijgen voor weaving.

Dat is het zigzaggen over de baan om de achterligger te verhinderen van in te halen. Tijdens de vorige race in Montreal kreeg Alonso daar wel een straf voor. 

“De vijfde plaats is geweldig maar ik moet zeggen dat ik gerekend had op de vierde plaats omdat Leclerc drie keer van zijn lijn afweek op het rechte stuk toen hij aan het verdedigen was tegen Lewis,” aldus Alonso.

“Ik deed het ook een keer tijdens de laatste ronde en kreeg een tijdstraf van vijf seconden. Dus ik denk dat zulke bewegingen niet toegelaten zijn.”

Dan was er ook nog het incident met Sergio Perez, die tweede werd, dat door de stewards onderzocht werd. Alonso laat horen dat hij dacht dat hij vierde zou worden, misschien ook wel derde. Hij heeft wel vertrouwen in het werk van de stewards en is uiteindelijk tevreden met zijn vijfde plaats.

De Spanjaard laat ook weten dat hij genoten heeft van het gevecht op de baan. 

“Het was echt heel, heel leuk op het einde,” laat Alonso weten.

“We waren duidelijk niet echt betrokken in het gevecht, we reden er net achter en zagen al de actie vooraan. We reden op de vijfde plaats. Ik was dus aan het hopen dat er twee auto’s elkaar zouden raken en we zo nog op het podium konden belanden.”

“Maar op het einde hebben ze heel hard geracet, met veel respect. Het was dus erg leuk om dat te bekijken.” 

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print