Max Verstappen: “Gridpenalty niet ideaal maar belangrijk om te blijven pushen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na een frustrerende GP van Italië, waarin Verstappen met Hamilton crashte en een gridpenalty voor de komende race in Rusland kreeg, probeert Max Verstappen positief te blijven. Hij wil vooral blijven pushen in de strijd voor de titel.

“Ik denk dat je kunt reflecteren wat je wilt, maar het is belangrijk om vooruit te kijken en te blijven pushen,” blikt Verstappen volgens zijn officiële website vooruit naar de GP van Rusland.

“Ik denk nog steeds dat het een race-incident was, maar we hebben een gridstraf van drie plaatsen gekregen en daar moeten we nu gewoon mee aan de slag. De race in Monza was om vele redenen zeker niet onze dag, maar nu kijk ik vooruit naar Sochi.”

Verstappen behaalde vorig jaar het eerste podium van Red Bull in Sochi en kijkt uit naar de race op de Sochi Autodrom. Ondanks de gridpenalty wil Verstappen uiteraard een zo goed mogelijk resultaat proberen neerzetten.

“De penalty is natuurlijk niet ideaal, maar er is nog niets verloren, zo bekijk ik het. Wat het coureurskampioenschap betreft: we hebben nog veel races te gaan en het is een zeer kleine marge. We zullen proberen het beste van het weekend te maken en alles uit het pakket dat we hebben te halen,” besluit Verstappen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022