Honda onthult ‘geheime’ motor-update: Max Verstappen heeft extra vermogen in strijd om de titel

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft sinds het raceweekend in België een nieuwe ‘Energy Store’, zo laat motorpartner in de aanloop naar de Russische GP weten. Honda wist tot dusver de update van de motor van Verstappen ‘geheim’ te houden.

Voor het huidige F1-seizoen introduceerde Honda een ingrijpend gewijzigde motor die veel betere prestaties neerzet en ook een betere betrouwbaarheid heeft. Aangezien Honda dit jaar voor het laatst actief is als officieel motorpartner van Red Bull werd de voor 2022 ontwikkelde motor dit jaar al geïntroduceerd.

Blijkbaar had Honda echter nog wat extra in petto want tijdens het raceweekend in België kreeg Max Verstappen immers een nieuwe ‘Energy Store’. Deze versie zou naast een betere performance ook een beperkter gewicht hebben. Honda werkte naar verluidt sinds 2015 aan de nieuwe versie.

Net als met de motor voor dit seizoen werd ook de ontwikkeling van de ES met een jaar vervroegd van 2022 naar 2021.

“De nieuwe ES die werd ontwikkeld is een project waaraan verschillende jaren werd gewerkt met als doel om zowel de energie-efficiëntie te verbeteren alsook het gewicht te beperken,” aldus Yasuaki Asaki, hoofd van de afdeling motorontwikkeling bij Honda.

“Dit is het laatste seizoen van Honda in de sport en we zijn erin geslaagd om de nieuwe ES, uitgerust met een lichtere, zeer efficiënte en zeer sterk presterende batterij op tijd te ontwikkelen voor de tweede helft van het seizoen.”

“Dit alles om het ultieme doel, het verslaan van Mercedes in de strijd voor de titel alvorens we de F1 te verlaten, mee te helpen verwezenlijken.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023