Max Verstappen grijpt naast de pole: “We hebben iets anders geprobeerd”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Geen polepositie voor Max Verstappen en Red Bull in Azerbeidzjan. Verstappen moest tevreden zijn met de tweede plaats, achter Charles Leclerc die enigszins verrassend de polepositie wist te veroveren.

Verstappen reed tijdens de enige oefensessie de snelste tijd en ook tijdens Q2 was Verstappen de snelste. Toch moest de tweevoudig F1-kampioen zijn meerdere erkennen in Charles Leclerc. Volgens Verstappen kwam dat deels door het feit dat ze bij Red Bull iets anders probeerden tijdens de ultieme run in Q3.

“Het is altijd lastig hier om een goede ronde aan elkaar te knopen,” blikt Verstappen terug op de kwalificatie. “Maar bij de tweede run in Q3 probeerden we iets anders tijdens de opwarmronde, wat waarschijnlijk niet ideaal bleek voor de rondetijd op het einde.”

“Hier in Bakoe is het erg lastig, in Q3 zit je op de limiet en om dan alles perfect te krijgen is niet het gemakkelijkste. Maar desalniettemin staan we op P2 en we weten dat we een goede auto hebben voor de race. Dus al met al is het niet slecht. Je wil altijd vooraan starten maar ik hoef maar één auto voorbij.”

Op zaterdag volgt er meteen al een tweede kwalificatie, deze keer voor de sprintrace die op zaterdagnamiddag wordt verreden. Ondanks het mislopen van de polepositie voor de race op zondag kijkt Verstappen vol vertrouwen uit naar de sprintkwalificatie en sprintrace op zaterdag.

“Ik kijk er naar uit om te zien wat we daar kunnen doen en misschien kunnen we wat dingen vinden die we beter kunnen doen. Maar het komt erop neer om het netjes te houden. Het is erg gemakkelijk om een fout te maken en dat is iets wat we niet willen doen. We zullen zien wat er morgen gaat gebeuren.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print