Charles Leclerc na veroveren pole: “Dit is een verrassing, ik had verwacht te strijden met Mercedes en Aston Martin”

Ferrari
Ferrari

Na drie erg moeilijke raceweekends slaagde Charles Leclerc erin om in Baku de polepositie voor de GP van Azerbeidzjan te veroveren. De eerste polepositie van Leclerc en Ferrari dit seizoen. Leclerc verwachtte een stap vooruit te zetten maar niet om met Verstappen en Red Bull te strijden voor de pole.

“Ik ben verrast,” vertelde Leclerc na afloop tijdens de interviews in het parc fermé. “We kwamen naar hier met het idee dat het een geweldig weekend zou zijn als we tijdens de kwalificatie voor Aston Martin en Mercedes zouden zijn. Uiteindelijk staan we op de pole, wat een erg aangename verrassing is.”

Ondanks het veroveren van de polepositie, en het feit dat Red Bull voor het eerst dit seizoen niet op de pole staat, is Leclerc voorzichtig wat betreft de kansen op een overwinning tijdens de race.

“We mogen niet vergeten dat de performance van onze wagen tijdens de race waarschijnlijk nog wat minder goed is dan die van Red Bull,” aldus Leclerc. “Het zal dan ook moeilijk worden om de leiding in de race te behouden maar dat is het doel.”

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print