“Max Verstappen had 37 punten voor kunnen staan in de titelstrijd”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Het is zomerpauze en dan worden er steeds allerlei lijstjes gemaakt en terugblikken gedaan. Voor Sky Sports blikt voormalig F1-piloot Karun Chandhok terug op de eerste helft van het F1-seizoen 2021.

“Het was echt moeilijk om tussen Lewis en Max te kiezen. Om eerlijk te zijn hebben ze allebei recht op de eerste plaats. Uiteindelijk heeft Lewis zijn minder goed raceweekend in Monaco en zijn fout bij de herstart in Baku mij doen beslissen dat ik Max tegenover Lewis verkies,” vertelt Karun Chandhok op ‘Sky Sports’.

“Geen van beide rijders is tot dusver perfect geweest. Max maakte een fout toen hij in Bahrein Lewis buitenom en naast de baan probeerde in te halen. Hij ging ook breed toen hij in Portimao de polepositie probeerde te veroveren en in Silverstone had hij Lewis iets meer ruimte moeten geven.”

Ondanks de steken die zowel Hamilton als Verstappen lieten vallen is het inderdaad het geweldig sterke seizoen van Max Verstappen en Red Bull dat tot dusver dit seizoen mee kleur geeft. Zonder veel pech had Verstappen in plaats van acht punten achterstand een grote voorsprong kunnen hebben.

“Maar daarnaast kent Max ook een geweldig seizoen en hij heeft bijna steeds met zijn wagen het maximale uit iedere opportuniteit gehaald. Zonder die klapband in Baku en zelfs als hij tweede was geëindigd in Silverstone dan zou hij nu 37 punten voorsprong gehad hebben in het kampioenschap,” aldus Chandhok.

Waneer Chandhok echter wordt gevraagd op wie hij zijn geld zou inzetten voor de titel dit seizoen kiest hij echter voor Lewis Hamilton.

“Hij staat aan de leiding van het kampioenschap na een weekend waarin hij de kwalificatie domineerde en dat is een psychologische bonus.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print