“Max Verstappen heeft een ander niveau van maturiteit bereikt”

Max Verstappen profielfoto
Red Bull Racing

Volgens Red Bull Motorsport-baas Helmut Marko bewijst de overwinning van Verstappen in Monaco dat de jonge Nederlander een ander niveau van maturiteit heeft bereikt.

Vorig weekend erfde Max Verstappen de pole van Charles Leclerc voor de GP van Monaco en hij maakte er een foutloze namiddag in het Prinsdom van. De Nederlander wist een van de meest prestigieuze F1-races op zijn naam te schrijven en dat deed hem en zijn team zichtbaar deugd.

Het is niet makkelijk om een compliment los te weken van Red Bull-motorsportbaas Helmut Marko maar bij een overwinning in een van de meest legendarische plaatsen van de autosport strooit zelfs hij met complimenten. Hij prijst Verstappen vooral omwille van de maturiteit die hij aan de dag legt.

 “Hij heeft zeker een ander niveau van maturiteit bereikt,” vertelde Marko aan ‘Sky’. “We hielden hem scherp met brandstofmodi en dergelijke, hij had heel wat werk te doen.”

“Toen hij begon te vragen wie de snelste ronde had en met welke tijd, hebben we hem meteen geblokkeerd en gezegd: ‘Vergeet dat allemaal maar!'”

Tijdens de slotfase van de race kwam Lewis Hamilton nog binnen voor vers rubber en wist hij de snelste ronde van de race neer te zetten. Dat leverde hem een extra punt voor het wereldkampioenschap op maar dat was niet genoeg om te voorkomen dat Max Verstappen de leiding in de tussenstand voor het WK zou overnemen.

“We hebben hier met Max nog geen podium gehad, hoewel we wel een auto hebben gehad die twee keer kon winnen, dat heeft Ricciardo tenslotte bewezen”, zei Marko.

“Ik denk dat dit nog een extra opluchting voor hem is. Het moet zijn prestaties nog zelfverzekerder en gecontroleerder maken.”

“Dat was ook heel, heel belangrijk voor de toekomst,” besluit Marko

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print