“Max Verstappen heeft een kracht die je niet kan aanleren”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen is een enorm getalenteerde racer maar hij heeft een kracht die je niemand kan aanleren, dat vertelt tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso.

Max Verstappen maakte al van bij zijn debuut in 2015 bij Toro Rosso indruk en stond meteen te boek als een natuurtalent. Hij is snel, heeft enorm veel doorzettingsvermogen en dan zijn we waarschijnlijk nog een heleboel kwaliteiten vergeten maar zijn talent om meteen het volledige potentieel te benutten van een auto kan niet worden aangeleerd, dat vertelt Fernando Alonso. 

“Dat kan je niemand aanleren,” aldus Alonso tegenover ‘The Racer.’ “Volgens mij moet dat van jezelf komen. Er zijn rijders die meer tijd nodig hebben, zij moeten meer data bestuderen, zij hebben de hele vrijdag nodig om te analyseren en te vergelijken met hun teamgenoot om kleine stapjes te maken om honderd procent te zijn tegen de kwalificatie.”

“Dan zijn er ook anderen die honderd procent zijn in de eerste vrije oefensessie. Max is daar een van en dat is zo van in zijn karting-tijd tot nu. Het zou geen verrassing mogen zijn voor iemand.”

Verstappen zelf ontkent niet dat hij getalenteerd is en dat de uren die hij met vader Jos doorbracht op de kartbaan hebben zeker bijgedragen aan waar hij nu vandaag staat maar hij denkt dat bepaalde dingen niet kunnen worden aangeleerd maar wel getraind.

 “Het is ook oefenen, en in het algemeen begrijpen wat je moet doen”, legde Verstappen uit.

“Je kunt wel oefenen, maar je moet ook begrijpen wat je oefent. Mijn vader heeft van jongs af aan veel met me gewerkt om te proberen veranderingen op de kart op dat moment te begrijpen.”

 “Want uiteindelijk is de mechaniek vrij gelijkaardig. Het is gewoon geavanceerder in de Formule 1. Maar naar buiten gaan en echt voelen wat het verschil is, is belangrijk.”

“En het is hetzelfde met de auto nu, in het begin, wat moet je doen om te proberen sneller te gaan? En probeer je daar echt zo snel mogelijk aan aan te passen.”

“Dat is hetzelfde als je droog rijdt en het plotseling begint te regenen, dan moet je je heel snel aanpassen of andersom. Dus dat zijn dingen die je van jongs af aan hebt geleerd.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022