“Max Verstappen heeft pech gehad, hij had al lang wereldkampioen moeten zijn”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Ralf Schumacher is het ongelooflijk wat voor spannende F1-titelstrijd we nu meemaken, maar hij is ook van mening dat Max Verstappen eigenlijk al lang kampioen had moeten zijn.

Er valt inderdaad iets voor te zeggen want Max Verstappen heeft door pech of incidenten al heel wat wk-punten verloren en die punten hadden de titelstrijd al lang in een definitieve en beslissende plooi kunnen leggen.

“Onschuldig werd hij van de baan gereden in Silverstone, hij was een onschuldig slachtoffer van de startcrash in Hongarije en er was uiteraard de klapband die hem de overwinning kostte,” blikt Ralf Schumacher in een gesprek met ‘Speedweek.com’ terug op verschillende incidenten die Max Verstappen dit seizoen enorm veel punten hebben gekost.

“Max heeft ongelooflijk veel pech gekend, hij had al lang wereldkampioen moeten zijn.”

Bovendien weet Hamilton vaak ondanks foutjes toch nog te ontsnappen aan een zware afstraffing.

“Lewis heeft vaak geluk wanneer hij pech heeft. Zelfs in Imola, toen hij in de fout ging, eindigde hij de race toch nog als tweede. Over zijn talent bestaat geen discussie maar hij kende dit jaar van hen beide wel het meeste geluk.”

Volgens Schumacher heeft de titelstrijd dit seizoen bij Hamilton en Verstappen ook sporen nagelaten. Daarnaast rust er volgens Schumacher ook meer druk op Hamilton zijn schouders.

“Hamilton heeft niet veel jaren meer te gaan, hij is echt wanhopig voor die achtste titel. Uiteindelijk weet ook hij niet wat voor wagen hij volgend jaar zal krijgen wanneer de nieuwe generatie F1-bolides wordt geïntroduceerd.”

“Max kan wanneer hij de titelstrijd verliest tegen zichzelf zeggen ‘Wel, we waren dichtbij, we zijn er niet in geslaagd, maar we hebben nog nieuwe kansen’. Lewis staat volgens mij dan ook onder veel meer druk.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022