Max Verstappen: “Het enige dat telt is na Abu Dhabi eerste staan”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Verstappen leek tijdens de GP van Azerbeidzjan op weg naar de overwinning en leek zo ook een uitstekende zaak in de titelstrijd te gaan doen. Een klapband besliste daar echter anders over. De Nederlander kon door een fout van Lewis Hamilton zijn leidersplaats in het kampioenschap echter behouden.

“Natuurlijk had ik graag gewonnen en we waren gewoon op weg om te winnen in Baku, maar ook dit is racen en dit soort dingen gebeuren,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website.

“Soms heb je het niet in de hand, dus we moeten gewoon doorgaan en het achter ons laten. We leiden nog steeds het kampioenschap en natuurlijk had ik graag meer punten voorgestaan, maar het is wat het is.”

Na zijn opgave slaagde teamgenoot Sergio Perez erin om de overwinning te behalen. Perez bewees in Baku dat Verstappen dit jaar over een sterke teamgenoot beschikt, iets dat cruciaal is in de strijd met Lewis Hamilton.

“Het is geweldig om twee auto’s vooraan te hebben die strijden om het kampioenschap en punten scoren. Baku was daar een goed voorbeeld van zoals het moet. Het is geweldig dat Checo het gat met Mercedes in het constructeurskampioenschap groter heeft kunnen maken en dat hij nu derde staat in het coureurskampioenschap.”

Verstappen beseft echter als geen ander dat het kampioenschap nog lang is.

“Ik ben blij met de raceresultaten die we tot nu toe hebben behaald en dat we het kampioenschap leiden, maar op die positie moeten we ook staan in Abu Dhabi, dat is het enige dat telt,” besloot Verstappen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed