Stijgende coronacijfers bedreigen GP van Groot-Brittannië

Silverstone Circuit
Silverstone Circuit

De voorbije maanden werd er massaal gevaccineerd in Groot-Brittannië en de strijd met het coronavirus COVID-19 leek zo langzaam aan te worden gewonnen. De nieuwe Indiase variant zorgde de voorbije weken echter voor heel wat extra besmettingen en brengt zo ook de Britse GP met publiek in gevaar.

Het is een feit dat de meeste F1-teams hun thuisbasis in Groot-Brittannië hebben, wat er meteen ook voor zorgt dat de coronamaatregelen en reisbeperkingen uitgevaardigd door de Britse regering een serieuze impact hebben op de teams. Onder andere door het stijgend aantal besmettingen werden reeds verschillende races definitief van de F1-kalender gehaald.

Het schrappen van de Britse GP lijkt ons onwaarschijnlijk maar een race met een sterk gereduceerd publiek of zelfs helemaal geen publiek behoort wel tot de mogelijkheden. Dat zou haaks staan op de plannen die er tot voor kort waren want men hoopte om voor een (bijna) vol huis te kunnen racen.

De serieuze stijging in het aantal besmettingen zorgt er echter voor dat de voor 21 juni geplande versoepelingen uitgesteld worden tot 19 juli. Dat is inderdaad net tot na de dag waarop de GP van Groot-Brittannië gepland staat.

Volgens de huidige regels mogen buitenevenementen slechts 25 procent van hun normale capaciteit verwelkomen en dat met een maximum van 10 000 aanwezigen. Toch zou de Britse GP een soort uitzonderingsstatus kunnen krijgen, dit onder andere omdat een circuit zoals dat van Silverstone vele malen groter is dan bijvoorbeeld een voetbalstadion.

De Britse regering en de Formule 1 zouden in gesprek gaan om te bekijken wat er binnen iets meer dan een maand mogelijk is.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023