Max Verstappen: “Het is oneerlijk dat ik anders behandeld wordt door de stewards”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen is er van overtuigd dat hij het slachtoffer is van een “twee maten en twee gewichten-beleid” van de FIA, volgens hem wordt hij harder aangepakt dan zijn collega’s.

De Nederlander zakt als leider in de tussenstand voor het het wereldkampioenschap af naar Abu Dhabi met evenveel punten, maar een overwinning meer, dan Lewis Hamilton. Hij gaat er alles aan doen om voor de eerste keer wereldkampioen worden en dat hij geen strobreed toegeeft heeft hij vorige week in Saudi-Arabië bewezen.  

Tijdens verschillende wiel-aan-wiel-gevechten met Hamilton werd Verstappen twee keer gestraft in Jeddah.

Hij kreeg een tijdstraf van vijf seconden omdat hij het niet al te nauw had genomen met de baanlimieten en  een omstreden manoeuvre om Hamilton te laten passeren, waarbij de Mercedes-rijder achterop hem knalde, leverde hem ook nog eens een tijdstraf van tien seconden op. 

Volgens Verstappen waren die straffen ongegrond en tonen ze aan dat de stewards hem niet eerlijk beoordelen.

“De dingen die ik deed in verdedigend opzicht, deden twee andere jongens in racetechnisch opzicht ook, en zij kregen niet eens een vermelding of een straf”, zei Verstappen in Abu Dhabi.

“Dus ik begrijp het niet, want ik dacht dat ik gewoon hard aan het racen was. Wat er voor mij gebeurde verdiende geen straf, en de andere twee rijders die het deden, kregen er duidelijk ook geen, maar het is duidelijk dat alleen ik die krijg.”

“Natuurlijk, als je vooraan vecht, zijn mensen wat kritischer denk ik, maar voor mij begrijp ik het niet.”

Verstappen staat bekend om zijn agressieve rijstijl en zelfs Martin Brundle, een grote fan van de Red Bull-rijder, stelde zich vragen bij zijn manoeuvres. Ferrari-rijder Charles Leclerc stelde dan weer onomwonden dat hij in Jeddah over de limiet ging.

“Uiteindelijk is er altijd kritiek”, zei Verstappen. “Maar ik denk dat van mijn kant, wat oneerlijk is, is dat ik anders wordt behandeld dan andere coureurs.

“Het is duidelijk dat andere rijders er mee weg kunnen komen en ik niet. Ik denk dat dat hier een beetje een probleem is.”

Zou Verstappen dan voor de laatste race van het seizoen voor een andere aanpak kiezen?

“Het enige wat ik vraag is dat het voor iedereen eerlijk is en dat is op dit moment duidelijk niet het geval,” zei hij.

“Ik heb niet het gevoel dat ik fout zat en voor anderen is het duidelijk ook niet fout, dus waarom zou ik dan veranderen als anderen wel zo mogen racen? Ik vind dat iedereen zo moet kunnen racen.”

“Ik zal er natuurlijk alles aan doen om te winnen en het kampioenschap binnen te halen, uiteindelijk natuurlijk ook nodig in de zin van punten.”

“Ik denk dat we het hele jaar al heel goed samen hebben geracet. Ik denk dat we aan uiteindelijk voor iedereen een geweldige show hebben neergezet. Dus hopelijk kunnen we dat weer doen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022