Stoffel Vandoorne: “Hamilton belt me dit seizoen opvallend vaak voor advies”

Mercedes-EQ Formule E team
Mercedes-EQ Formule E team

Wanneer Lewis Hamilton en het Mercedes F1 team dit seizoen opnieuw wereldkampioen worden dan is dat ook een klein beetje te danken aan onze landgenoot Stoffel Vandoorne.

Onze landgenoot is immers de officiële reserverijder van het Mercedes F1 team maar kruipt ook regelmatig in de F1-simulator van Mercedes om raceweekends voor te bereiden alsook afstellingen van de wagen uit te testen.

Simulatorwerk, iets dat zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton nooit graag heeft gedaan en iets dat hij liever door een ander laat doen. Onlangs liet Hamilton trouwens weten dat hij nog geen meter met de F1-bolide van 2022 in de simulator had gereden.

Opvallend is dat Hamilton de voorbije weken meermaals via Instagram liet zien dat hij in de simulator aan het testen was. Stoffel Vandoorne laat in een interview met ‘Het Laatste Nieuws’ weten dat Hamilton daarvoor al meermaals ten rade bij hem kwam.

“Nu je het zegt, het valt op dat hij me dit seizoen veel vaker belt,” aldus Vandoorne. “Vroeger was Lewis niet echt geïnteresseerd in die simulator, maar nu bestookt hij me met vragen over de afstellingen die ik uitprobeer.”

“En tussen de races door zit hij zelf ook veel vaker in de simulator dan we van hem gewoon waren. Alsof hij dit seizoen extra gemotiveerd is. Nog veel gedrevener dan vroeger. Ik denk dat die achtste wereldtitel voor hem echt wel belangrijker dan ooit is…”

Of hoe ook Lewis Hamilton dit seizoen meer dan ooit druk ervaart en alles op alles zet om die felbegeerde achtste wereldtitel in de wacht te slepen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022