Max Verstappen: “Het kan me niet schelen hoe de F1-bolides er gaan uitzien”

Max Verstappen laat weten dat het voor hem niet uitmaakt hoe de nieuwe F1-bolides er zullen uitzien, hij vindt het vooral belangrijk dat ze zullen zorgen voor meer spektakel op de baan.


Eindelijk is het zover, in Austin stelde Ross Brawn de Formule 1-auto van de toekomst voor. Zo krijgen de veelbesproken nieuwe regels die vanaf 2021 in voegen zullen gaan een gezicht en afgaande op de reacties van de fans zijn die vrij positief te noemen.

Gevraagd naar een eerste reactie grapte Max Verstappen dat het getoonde schaalmodel “nogal klein” was.

“Neen, ernstig nu,” ging de Nederlander verder. “We staan nog maar aan het begin en dit is slechts een voorproefje van hoe het eruit zou kunnen zien. Het komt er uiteindelijk op neer dat het me niet echt kan schelen hoe de raceauto’s er uitzien, het is voor mij belangrijk dat we er mee kunnen aanvallen.”

“Als deze auto’s ons in staat stellen dichter bij een tegenstander te blijven, dan ben ik er voor. Tegelijkertijd moeten de auto’s niet significant vertragen. Twee of drie seconden is oké, vier of vijf niet. Dat zou te langzaam zijn.”

“Ik zie deze presentatie van de Formule 1 als uitgangspunt…. Ik ben er zeker van dat de raceteams met iets heel anders zullen komen dan dit. Dus laten we afwachten. Ik ben er ook zeker van dat als we een paar seconden per ronde vertragen, de technici stap voor stap meer snelheid uit de auto zullen halen.”

McLaren bewerkte de foto’s van de toekomstige bolide al met hun huidige kleurenschema. Lando Norris sluit zich aan bij Verstappen en vindt dat de prestaties van de nieuwe auto’s belangrijker zijn dan het uiterlijk.

“Voor mij is de kern van de zaak dat we betere sport kunnen laten zien omdat het veld korter bij elkaar zou moet komen.”

“Ik denk dat het er vrij cool uitziet. Maar net als Max, is het uiterlijk van een racewagen niet zo belangrijk voor mij. We willen plezier hebben achter het stuur, dat is belangrijk.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022