Max Verstappen: “Het sprintformat maakt het hier moeilijk in Brazilië”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

In Sao Paulo wordt er voor de GP van Brazilië opnieuw een raceweekend met sprintformat gehanteerd. Verstappen verwacht zich aan een uitdagend en moeilijk raceweekend.

 “Vorig jaar hadden we hier geen geweldig raceweekend. Het sprintformat maakt het komend weekend moeilijk om het telkens goed voor elkaar te hebben,” blikte Verstappen volgens zijn officiële website vooruit naar het raceweekend in Sao Paulo. “We hebben één vrije training om ervoor te zorgen dat we er beter voorstaan dan afgelopen jaar. De bandenslijtage is tamelijk hoog hier en de afstelling die nodig is voor de langzame bochten is niet echt het sterkste punt van onze auto. We gaan het zien.”

Verstappen wordt vervolgens gevraagd of hij mooie herinneringen heeft aan de Braziliaanse GP.

“Ik heb een paar mooie herinneringen, zoals bijvoorbeeld de regenrace in 2016. Dat was in typische Braziliaanse stijl met wisselende weersomstandigheden die de race speciaal maakten. Natuurlijk was ook mijn eerste overwinning hier een geweldig moment. Hoewel dat er één meer had kunnen zijn”, vertelde Verstappen met de glimlach en daarmee verwijzend naar de race van 2018 waarin Esteban Ocon als achterligger Max Verstappen raakte.

“De baan heeft niet veel bochten maar het binnenste gedeelte is best technisch. Ik geniet ervan hier te zijn en de support en gepassioneerde fans zijn altijd geweldig. Hopelijk hebben we een goed weekend.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023