Max Verstappen: “Ik ben niet plots de grote favoriet voor het nieuwe F1-seizoen”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Tijdens de driedaagse F1-test in Bahrein reed Max Verstappen de snelste tijd. Zijn Red Bull F1-bolide leek beter te presteren dan de F1-bolide van Mercedes maar Verstappen ziet zichzelf helemaal niet als favoriet voor het nieuwe F1-seizoen dat binnen een week van start gaat.

Bemoedigend, zo kan je de driedaagse test in Bahrein voor de neutrale F1-fans noemen. Doordat er slechts drie testdagen waren hadden de teams en rijders minder tijd om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen, wat er ook zou voor moeten zorgen dat alles iets minder voorspelbaar wordt.

Wereldkampioen Mercedes kende technische problemen en de nieuwe F1-bolide leek ook niet zo baanvast en stabiel als de Red Bull RB16B van Verstappen. Toch is Verstappen niet van mening dat hij nu de grote favoriet voor het nieuwe seizoen is.

“Ik zie mijzelf totaal niet als de favoriet,” aldus Verstappen tijdens een interview met het Nederlandse ‘Ziggo Sport’. “Als je zo dominant als Mercedes bent in de laatste zeven jaar, ook al heb je dan door deze reglementswijzigingen de slechtste vloer onder je auto, dan ben je nog steeds goed. Ik zie Mercedes nog altijd als favoriet.”

Verstappen hoopt vooral dat hij van bij het begin van het seizoen meteen de strijd met Mercedes kan aangaan en vervolgens uiteraard ook de rest van het seizoen.

“Ik hoop dat we dit jaar competitief zijn, maar we hebben niet alles zelf in de hand. Het is ons doel om altijd en overal snel te zijn. Ik denk dat Mercedes en wij dicht bij elkaar zullen zitten. We zien het over een week wel in Q3 welke auto het snelste is,” besluit Verstappen.

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022