“Nieuwe F1-bolide van Ferrari is sneller maar komt nog steeds te kort op de rechte stukken”

Ferrari
Ferrari

Volgens Carlos Sainz heeft Ferrari in vergelijking met vorig jaar duidelijk een stap vooruit gezet, al is de Spanjaard ook van mening dat Ferrari nog redelijk wat werk te doen heeft.

De driedaagse F1-test in Bahrein liet al vermoeden dat Ferrari met zowel haar motor als chassis een belangrijke stap vooruit heeft gezet. Bemoedigende resultaten dus in Bahrein, al blijft het wachten tot de eerste races om in te schatten hoe Ferrari het tegenover de andere teams heeft gedaan.

“De wagen presteert min of meer zoals we verwacht hadden,” aldus Sainz tegenover het Spaanse ‘Mundo Deportivo’ na afloop van de driedaagse test.

“Het is nog te vroeg om conclusies te trekken. Wat ik wel met zekerheid kan zeggen is dat de Ferrari-motor krachtiger is dan vorig jaar. Dat hebben we duidelijk kunnen meten en zien we ook in de performance. Dat is goed nieuws.”

“Je moet echter wachten tot de eerste race. We zijn blij met wat we zien en ook wat betreft de correlatie tussen wat we op het circuit en in de simulaties zien. Nu moeten we zien hoe de anderen het gedaan hebben.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen