Max Verstappen: “Ik denk nog niet aan de F1-titel, ik focus me op het raceweekend”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Ondanks de intense titelstrijd met Lewis Hamilton probeert Max Verstappen zich niet alleen op de veelbesproken titelstrijd te focussen. Naast de drukke activiteiten op en naast het circuit moet er ook tijd zijn voor andere dingen en probeert hij zich niet te veel te laten afleiden.

Max Verstappen probeert alvast om niet te veel naar de punten en de wk-tussenstand te kijken. Ook het lezen van te veel artikels in de media probeert Verstappen te vermijden, dat leidt immers alleen maar af. Focus moet er zijn, gezonde afleiding echter ook.

“Ik ben altijd zeer neutraal op dat vlak, ik probeer niet te veel positieve of negatieve dingen te lezen,” vertelde Verstappen op donderdag in Saudi-Arabië.

“Ik kom naar het raceweekend en ik focus me op de Formule 1. Ik doe mijn dingen naast de baan, zoals mezelf voorbereiden in de simulator, maar ik hou me ook met veel andere dingen bezig en dat helpt denk ik.”

Ondanks het feit dat dit de voorlaatste race van het seizoen is en er op een volledig nieuw circuit wordt gereden benadert Verstappen het raceweekend in Saudi-Arabië net als elk ander raceweekend.

“Ik benader het zoals de rest van het seizoen, daarin verandert er niets,” aldus Verstappen. “Het is een nieuw circuit dus we moeten eerst en vooral het circuit leren kennen en zien hoe het tijdens de eerste oefensessie verloopt. Verder focus ik me gewoon op het weekend en probeer ik zo competitief mogelijk te zijn.”

Verstappen staat momenteel acht punten voor op Lewis Hamilton maar de F1-bolide van Mercedes lijkt de voorbije races een stuk competitiever te zijn dan die van Red Bull. Verstappen wil samen met Red Bull en motorpartner Honda echter alles op alles zetten om in Saudi-Arabië te winnen.

“We zijn zeer gemotiveerd, dit circuit creëert voor iedereen verschillende nieuwe opportuniteiten, niet alleen voor ons,” blikt Verstappen vooruit naar het raceweekend op het gloednieuwe Jeddah Street Circuit.

“Hopelijk wordt het een opwindend weekend. Ik hoop dat we competitief zijn maar het is iets te vroeg om dat nu al te kunnen zeggen.”

“Op de simulator is het alvast een zeer, zeer snel circuit. Ik kijk er naar uit om in het echt op het circuit te rijden.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022