Max Verstappen: “Ik ga mijn leven niet riskeren in de Indy 500”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Voormalig F1-piloot Marcus Ericsson won afgelopen weekend de befaamde Indy 500. Het ziet er echter niet naar uit dat we Max Verstappen ooit op de lijst met winnaars van de Indy 500 zullen zien verschijnen.

Tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso ondernam twee pogingen om de Indy 500 te winnen maar slaagde er niet in om de race te winnen en zo dus ook de befaamde Triple Crown te veroveren. Daarvoor moet je de GP van Monaco, 24u van Le Mans en de Indy 500 winnen.

Juan Pablo Montoya slaagde er dan weer in om de GP van Monaco te winnen en twee keer de Indy 500, maar de 24u van Le Mans ontbreekt nog op zijn lijstje voor de Triple Crown. Toen Max Verstappen werd gevraagd waar zijn ambities liggen liet hij duidelijk verstaan dat de Triple Crown op zich geen doel was.

“Het is niet mijn wens om de Triple Crown te veroveren, toch op zijn minst niet de IndyCar,” aldus Verstappen. “Ik apprecieer wel wat ze doen, het is ongelooflijk.”

“Die rijders … Ik heb enorm veel respect voor wat ze daar bereiken maar in het bijzonder omdat ik al zo lang in de F1 aan het racen ben, ik wil mijn leven daar niet riskeren of me mogelijk verwonden, je benen ofzo …”

“Het is het niet waard, laat het me zo zeggen.”

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022