Toto Wolff: “Het is ‘wishful thinking’ om te denken dat Monaco zal veranderen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff moeten we niet denken dat er snel iets veranderd zal worden aan de layout van het circuit van Monaco.

Zeker met de nieuwe generatie F1-bolides die groter en breder zijn komt er opnieuw kritiek op het circuit van Monaco. Inhalen was vroeger al moeilijk en dat is er met de nieuwe F1-bolides duidelijk niet eenvoudiger op geworden. Het circuit aanpassen is echter niet eenvoudig.

Er is nog steeds geen nieuwe overeenkomst tussen de Automobile Club de Monaco en de Formule 1 over het organiseren van een GP van Monaco in 2023. De onderhandelingen verlopen stroef maar volgens Toto Wolff moet er een breder debat zijn, onder andere ook over het verhogen van het spektakel en daarvoor is mogelijk ook een aanpassing van het circuit nodig.

“Ik denk dat er een commercieel debat moet gevoerd worden tussen beide partijen waarbij ze een compromis moeten zien te vinden. Wij hebben Monaco nodig en Monaco heeft de Formule 1 nodig,” aldus Toto Wolff.

“Ook wat de layout van het circuit betreft, al is dat misschien wishful thinking. Ik weet niet waar we daar op andere straten kunnen rijden en de tunnel is al erg snel maar ik weet niet wat er kan gedaan worden.”

“Misschien kunnen we gewoon de chicane na de tunnel laten verdwijnen en het een langer recht stuk maken. Er is ook Tabac, ik weet het niet … Tabac zou te snel zijn.”

“Misschien kunnen we er voor zorgen dat er meer geremd wordt, ik heb geen idee …”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer