Max Verstappen: “Ik verwacht een zware race in Austin”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na opnieuw een dominante overwinning in Qatar, die onder erg zware omstandigheden werd verreden, verwacht Max Verstappen dat komend raceweekend in Austin eveneens bijzonder zwaar zal zijn.

Komend weekend wordt de tweede van in totaal drie Amerikaanse races op de F1-kalender verreden. Na eerder al een race in Miami is nu Austin in Texas aan de beurt. Op het Circuit of The Americas, dat zijn naam niet gestolen heeft, wordt de GP van de USA verreden. De rijders lijken er opnieuw erg warme weersomstandigheden voorgeschoteld te krijgen en dat doet Verstappen besluiten dat er opnieuw een ‘zwaar’ raceweekend op komst is.

“Ik kijk erg uit naar de race in Austin dit weekend, als team hebben we daar veel bijzondere herinneringen aan,” zo laat Verstappen volgens zijn officiële website weten. “Ook de sfeer op het circuit is uniek, er zijn zoveel fans van Oracle Red Bull Racing om ons aan te moedigen.”

“Het is uiteraard weer een sprintrace weekend, dus het kan voor ons behoorlijk hectisch zijn, want we hebben maar één sessie om te proberen de optimale balans in de auto te vinden. Er worden ook hoge temperaturen voorspeld, dus ik verwacht opnieuw een zware race.”

Tot slot kijkt Verstappen ook uit naar de speciale livery waarmee hij op de Red Bull RB19 zal rijden.

“Ik ben ook benieuwd om de nieuwe, speciaal door fans ontworpen kleurstelling van de auto te zien, het wordt cool,” besluit Verstappen.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023