“Red Bull moet overwegen om Sergio Perez aan de kant te schuiven”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Nico Rosberg vindt dat Red Bull moet overwegen om Sergio Perez te vervangen omdat hij de fans in de steek laat in zijn strijd tegen Max Verstappen.

Aan het begin van het seizoen leek het erop dat Sergio Perez de voornaamste uitdager zou worden van Max Verstappen voor de wereldtitel. Na een sterk begin, waarin hij de evenknie was van Verstappen, deemsterde de Mexicaan helemaal weg en was hij geen partij meer voor een ijzersterke Verstappen. 

Terwijl Perez het moeilijk had, zette Verstappen een reeks van tien overwinningen op rij neer en verzekerde hij zich in Qatar, met nog zes races voor de boeg, van zijn derde wereldtitel.

 “Ik voel met hem mee, want het is zo’n vreselijke situatie om in te zitten met de druk van de wereld op je schouders,” vertelde Rosberg aan ‘Sky Sports F1’. “De social media-wereld heeft zoveel kritiek op hem, omdat alle F1-fans op hem vertrouwen om het spannend te houden en op een bepaalde manier heeft hij de F1-fans teleurgesteld, omdat hij het Verstappen te makkelijk heeft gemaakt.”

“Ik zat in die situatie met Hamilton, ik droeg de verwachting van iedereen op mijn schouders om het spannend te houden en het niet saai te laten worden terwijl Lewis Hamilton zo dominant was.”

“Het is dus echt een moeilijke situatie voor hem, ik kan me er echt in vinden, hij heeft het zo moeilijk.”

De teamleiding bij Red Bull houdt vol dat ze de overeenkomst met Perez zullen respecteren en dat betekent dat we de Mexicaan ook volgend jaar in de Red Bull zullen mogen bewonderen. Nico Rosberg vindt echter dat ze moeten overwegen om hem te vervangen, zeker met in het achterhoofd dat McLaren, Ferrari en Mercedes het gat met Red Bull aan het dichten zijn.

“Qatar was weer een verschrikkelijk weekend voor hem, zo slecht, met de beste auto. Dus hij moet echt een oplossing vinden, en echt snel.”

“Hoe hij nu rijdt, moet Red Bull echt overwegen om de stekker eruit te trekken, zelfs voor volgend jaar.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023