Christian Horner ontkent machtsstrijd met Helmut Marko: “Ik wil hem niet weg!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft gereageerd op de vele wilde speculaties dat hij Helmut Marko aan de kant wil schuiven. Volgens Horner klopt er niets van de geruchten en blijven ze gewoon samenwerken.

“Mijn relatie met Helmut gaat terug tot in 1996, toen ik voor de eerste keer een trailer van hem kocht om te kunnen deelnemen aan het Formule 3000-kampioenschap,” vertelde Horner tegenover ‘The Mirror’. “Als resultaat daarvan heeft hij me aanbevolen bij Dietrich Mateschitz en kreeg ik een kans.”

“Zonder Helmut zou ik me niet in de positie bevinden waarin ik me nu bevind. Net zoals de jonge rijders die hij een kans heeft gegeven, hij heeft ook mij die kans gegeven.”

Volgens Horner zit de relatie met Helmut Marko echt nog wel goed, al kende ook hun samenwerking ups en downs, net zoals dat met veel andere relaties ook het geval is.

“We hebben altijd een zeer sterke en open relatie gehad,” aldus Horner. “Uiteraard zijn er dingen waarover we het soms niet eens zijn maar dat is volgens mij gezond.”

“We spreken zeer regelmatig over alle aspecten. Voor Helmut is het, sinds het overlijden van zijn vriend en collega Dietrich, iets anders dan hoe hij het gewoon was. Hij heeft echter nog steeds een erg waardevolle rol binnen het team. Er is helemaal geen intentie of verlangen van mij, of van iemand in het team, om dat te veranderen.”

Helmut Marko heeft nog tot eind 2024 een contract bij Red Bull GmbH en werkt dus officieel niet rechtstreeks voor het Red Bull F1 team, ook al is hij erg vaak aanwezig op de F1-circuits. Volgens Horner zal hierin niet snel verandering komen.

“Voor zo lang hij wil, en hij is nog steeds erg gedreven op zijn 80-jarige leeftijd, zie ik niet snel iets veranderen in de manier waarop we werken,” besloot Horner.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023