Nico Rosberg: “Sergio Perez zit in een hoek waar hij momenteel alleen maar klappen incasseert”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Dat Sergio Perez worstelt met een vormdip is voor iedereen ondertussen wel duidelijk. Het heeft er zelfs voor gezorgd dat McLaren de afgelopen drie races meer punten scoorde dan het ongenaakbare Red Bull Racing. Het is duidelijk dat de Mexicaan momenteel zelfs nog niet in de buurt komt van Verstappen. Dit wekt echter medelijden op bij Nico Rosberg.

Sergio Perez verkeert momenteel in woelig water, men verwacht bij Red Bull niets minder dan dat hij tweede finisht in het kampioenschap zodat hij zijn contract kan behouden voor het seizoen 2024. Officieel is hierover niets gecommuniceerd maar wie tussen de lijntjes kan lezen weet wel beter. Met de regelmaat van de klok verschijnen er dan ook berichten van Christian Horner en Helmut Marko hierover in de media die zo de druk op Perez opvoeren.

Rosberg vertelt het volgende hierover: “Ik voel met hem mee, het is absoluut geen comfortabele situatie waarin hij zich bevindt. Langs alle kanten krijgt hij kritiek te verwerken, zowel van media, pers en fans. De algemene fan had graag een spannend gevecht gezien tussen Verstappen en Perez om het kampioenschap spannend te houden. Dat leek even te gebeuren in het begin van het seizoen maar nadien heeft hij de fans wel teleurgesteld, Verstappen reed op zijn dooie gemak naar zijn derde wereldtitel.”

Rosberg zegt dat hij die druk herkent, dat hij het ook heeft meegemaakt bij Mercedes.

“Ik heb het meegemaakt met Hamilton toen ik tegen hem streed. Hij was toen heel dominant en ik voelde dat men van mij verwachtte dat ik het kampioenschap spannend hield.”

Het zal Red Bull ook de nodige kopzorgen bezorgen want de concurrerende teams hebben wel rijderduo’s die aan mekaar gewaagd zijn. 

“Het is moeilijk om te begrijpen” vertelt Rosberg. “Ik ben er nog altijd van overtuigd dat hij een goede rijder is, het is een bizarre situatie waarin hij zich bevindt.”

Geschreven door Vincent Bogaerts

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023