Max Verstappen: “Ik vind dit circuit helemaal niks!”

Max Verstappen is geen fan van het ‘outer track’ op het Bahrain International Circuit, dat blijkt uit zijn uitspraken gisterenavond in het ‘Formule 1 Café’ op ‘Ziggo Sport’.


Na de eerste race in Bahrein waarop er op de traditionele layout van het circuit werd gereden, is er dit weekend de GP van Sakhir die op het ‘outer track’ van het Bahrain International Circuit wordt gereden. Daarbij wordt het circuit eigenlijk herleid tot enkele rechte stukken en bochten.

Voorafgaand aan het raceweekend was er veel enthousiasme over de erg lage rondetijden die er zouden gereden worden, het snelste rondje ooit in de Formule 1. Maar al tijdens de oefensessies begonnen de rijders ook te klagen over het vele verkeer.

Het is een aspect waarvoor op voorhand al gewaarschuwd werd en dat het dramatische gevolgen kan hebben bleek ook al tijdens de kwalificatie in de Formule 2 (VIDEO: Sensationele crash Mick Schumacher).

Ook Max Verstappen is geen fan van het erg korte en snelle circuit met weinig bochten. Volgens Verstappen kan je het zelfs moeilijk een racecircuit noemen.

“Het stelt niks voor,” aldus Verstappen tegenover Olav mol die hem vervolgens de vraag stelde of het niet heel leuk is.

“Ik vind het helemaal niks. Ik vind dit geen racecircuit. Het is zo kort, en de bochten slaan nergens op.”

“Daarnaast is het ook gewoon gevaarlijk: je bent constant met je engineer aan het communiceren over verkeer, terwijl je door blinde bochten gaat. Dat is heel link. En waarvoor? Het voelt alsof ze er een entertainment show van willen maken, om het spannender te maken en uiteindelijk wordt het dat toch niet want de snelste auto rijdt toch voorop.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print