Max Verstappen: “Ik wist niet dat dit mijn 100ste race bij Red Bull is, ik word oud denk ik”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Max Verstappen denkt dat de leeftijd hem begint parten te spelen want hij was helemaal uit het oog verloren dat de GP van Spanje zijn honderdste race wordt voor Red Bull.

Hij is nog altijd maar drieëntwintig jaar maar lijkt al een eeuwigheid mee te draaien in het Formule 1-circus. In 2015 maakte hij op zeventienjarige leeftijd zijn debuut bij Toro Rosso, waar hij de kans kreeg om verder te rijpen maar al na vier races in 2016 besliste Dr Helmut Marko hem te promoveren naar de hoofdmacht van Red Bull ten koste van Daniil Kvyat. 

De jonge Nederlander bedankte voor die kans door meteen zijn eerste race in de kleuren van Red Bull te winnen. 

“Barcelona zal altijd speciale herinneringen voor me bewaren”, zei Verstappen in de aanloop naar zijn terugkeer naar de plek van zijn eerste F1-triomf.

“Je eerste F1-overwinning is behoorlijk emotioneel, vooral als het een beetje een schok is voor iedereen, want het was mijn debuut voor het team. Ik word niet zo vaak emotioneel, maar ik was die dag bijna in tranen, net als mijn vader.”

“Alles flitst door je hoofd over hoe je in de Formule 1 terecht bent gekomen. Het was niet altijd gemakkelijk en mensen denken dat als je wint, het er gemakkelijk uitziet, maar je moet hard werken om er te komen. Zoals alle jonge rijders waren we veel weg van huis, trokken we door Europa en werkten we zo hard mogelijk.”

“Natuurlijk heb ik veel hulp gehad van mijn vader die me heel goed heeft voorbereid, maar er is geen garantie dat je de Formule 1 haalt, maar als familie was dat altijd het doel. Plotseling, na de overwinning, flitst dat allemaal door je hoofd en het was een fantastische ​dag”

“Ik heb het al zo vaak gezegd, mijn eerste overwinning was een schok, niemand had het verwacht, dus het is een dag die ik nooit zal vergeten. Ik ben iedereen heel dankbaar die met mij gewerkt heeft en op zo’n jonge leeftijd zover gekomen is.”

Vijf jaar later staat de teller van Verstappen in totaal op negenennegentig races voor Red Bull en daarvan wist hij er elf te winnen. Zelf had hij er echter niet bij stilgestaan dat het er al zo veel waren.

“De 100 races met Red Bull zijn zo snel gegaan, ik wist niet dat het er zoveel waren! Ik word zeker oud,” besluit Verstappen met een kwinkslag.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021