Max Verstappen: “Ik zou graag een MotoGP-bolide testen maar ik mag niet van Red Bull!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen en zesvoudig MotoGP-kampioen Marc Marquez ontmoetten elkaar op de ‘Honda Thanks Day’ in Japan. Daar liet Verstappen vallen dat hij ooit wel eens een MotoGP-bolide zou willen testen.

De twee kampioenen hadden mooie woorden over voor elkaar: “Waar ik van houd bij Marc is dat hij een vechter is,” aldus Verstappen. “Hij geeft niet op, is toegewijd en hij is een harde racer.” 

In de omgekeerde richting was het niet anders: “Max is ambitieus, zijn ambitie is iets waar ik erg van houd,” aldus Marquez. “Hij is getalenteerd en heeft een echt killer instinct. Je hebt een killer instinct nodig als je de beste wil zijn in een sport.”

Marquez gelooft ook dat Verstappen succesvol is omdat hij zo goed met druk kan omgaan. “Veel rijders zijn getalenteerd en snel in de tests, maar als het er echt op aankomt is het moeilijk om met de druk om te gaan. Max kan daar mee omgaan.”

De laatste jaren heeft Marquez een aantal zware valpartijen gemaakt met bijbehorende zware blessures. Sindsdien heeft de Spanjaard niet meer op het niveau geracet zoals tijdens zijn kampioenschapsjaren maar Verstappen gelooft dat Marquez kan terugkomen.

“Het talent en de beste rijder komen altijd aan de oppervlakte,” aldus Verstappen. “De laatste twee jaren waren wat moeilijker door zijn blessure maar als ik de jaren voordien naar de MotoGP keek was er altijd 99% kans dat hij ging winnen. Marc is geweldig en ik kijk uit naar het moment dat hij terug zijn zijn op volle kracht.”

Verstappen laat ook weten dat hij zeker graag eens een MotoGP-bolide aan de tand wil voelen maar dat hij momenteel niet mag van Red Bull.

“Die mannen zijn gek,” gaat Verstappen verder. “De snelheden die ze halen op de rechte stukken en het vermogen van de motoren.”

“Op een dag zou ik het ook eens willen proberen maar ik mag het nog steeds niet. Red Bull laat het niet toe,” lacht Verstappen.

Marquez probeerde de Nederlander nog te overhalen en zei: “Nu heb je er tijd voor in de winter, Max!”

Maar Verstappen heeft een geldig excuus: “Nee, ik zou mijn benen kunnen breken. Ik ken mezelf. Je wil het toch echt een beetje proberen, en dan gaat het mis.”

“Het is echt fascinerend hoe sterk motorrijders zijn. Ik kijk graag naar MotoGP. Er zijn zoveel teams die kunnen winnen momenteel, dat is leuk.”