“Max Verstappen is even goed als Sebastian Vettel”

Daniel Ricciardo zegt dat zijn prestaties verbetert zijn door zijn teamgenoot Max Verstappen. De Red Bull-rijder durft zelfs te beweren dat de jonge Verstappen even goed is als Sebastian Vettel.

In mei werd Max Verstappen gepromoveerd van Toro Rosso naar Red Bull. Hij won meteen zijn eerste race voor zijn nieuwe team in Spanje. Daarna kende de Nederlandse tiener goede en slechtere momenten, door enkele controverses omtrent zijn agressieve rijstijl.

De eerste teamgenoot van Daniel Ricciardo bij Red Bull was viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel in 2014, maar de Australiër laat weten dat hij evenveel leert van zijn huidige teamgenoot.

“Ik denk dat ik met Max en Seb twee teamgenoten heb gekend tijdens verschillende fasen in hun carrière. Maar je kan steeds van beide iets leren. Het was erg interessant om de ervaring van Seb te ervaren, de manier waarop hij communiceerde met het team.”

“Max kwam in het team met heel wat jeugdigheid, vuur en energie. Hij bracht ook nieuwe rijtechnieken die de jongeren doen. Het is dus interessant om van beide te leren. Het is heel cool. Ik zou graag zo veel mogelijk teamgenoten hebben. Ik denk dat het je een betere rijder maakt als je van vele mensen kan leren.”

Verder denkt Ricciardo dat Verstappen een even goede maatstaf is als Vettel in 2014.

“Ik denk dat Max heel wat aandacht krijgt. Hij is de jongste rijder en winnaar ooit. Ik krijg dan ook heel wat vragen over hem, maar dat hindert me niet. Voor Max is er heel wat aandacht en druk, maar ik blijf mijn ding doen. Ik weet dat hij erg getalenteerd is. Als ik het beter kan doen dan hem, dan is het een beetje zoals Seb verslaan. Ze zijn beide hoog aangeschreven rijders. Dus als ik mijn mannetje kan staan tegenover hun, dat kan het mij enkel helpen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022