Lewis Hamilton onzeker over F1-titel

Nadat Nico Rosberg drie keer op rij won, is Lewis Hamilton niet zeker dat hij nog de grootste kanshebber op de F1-titel is. Het momentum ligt volgens de huidige wereldkampioen immers bij zijn teamgenoot bij Mercedes.

Lewis Hamilton heeft in Singapore de leiding in het kampioenschap moeten afstaan aan Nico Rosberg, die voor de derde keer op rij won. De Duitser heeft daardoor nu acht punten voorsprong op Hamilton.

In het begin van het seizoen won Rosberg ook de eerste vier races, met een voorsprong van 43 punten als gevolg. Vlak voor de zomerpauze was Lewis Hamilton de WK-leider, nadat hij zes races won.

Hoewel Hamilton eerder dit jaar al liet zien sterk terug te kunnen terugkomen na een betere periode voor zijn teamgenoot, weet hij niet of hij dat dit seizoen nog eens kan doen.

“We zijn allebei erg competitief”, begint Hamilton. “Sommige weekends is hij de beste, andere ben ik dat. Ik heb geen idee of het momentum terug naar mijn kant zal komen. Er zijn nog zes races, dus moet ik alles geven en op het beste hopen.”

“Ik zal enkele goede resultaten moeten neerzetten om opnieuw aan de leiding te staan van het kampioenschap en daar ook te blijven. Maar ik kon het al eerder in het verleden, dus is er geen reden om te denken dat die goede momenten niet meer terugkomen.”

Nico Rosberg is zich bewust van zijn goede vorm maar benadrukte ook de druk van Red Bull en Ferrari.

“Het gaat de laatste tijd goed voor me en daar geniet ik van”, zei Rosberg. “De komende races kunnen echter door iedereen gewonnen worden. Red Bull en Ferrari zetten ons onder druk. Er komen dan ook een paar lastige weekends aan.”

Mercedes-teambaas Toto Wolff zegt dan weer dat het gevecht tussen zijn rijders het beste uit hun naar boven haalt.

“We hebben al gezien dat ze elkaar tot het uiterste drijven, dit jaar nog meer dan ooit”, zei Wolff. “We staan voor een spannende fase van het seizoen, waar het fysieke en mentale voordeel kan beslissen over het kampioenschap. Als team staan we er goed voor maar we moeten de voeten op de grond houden om ons doel te bereiken.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022