“Nieuwe asfaltlaag zorgt voor grote vraagtekens in Maleisië”

Het circuit van Sepang kreeg een volledig nieuwe asfaltlaag en die zorgt volgens bandenleverancier Pirelli voor heel wat vraagtekens.

Het circuit van Sepang staat bekend voor onder meer de veranderlijke weersomstandigheden. Die vormen niet alleen een uitdaging voor de rijders maar ook voor de banden.

“Op het vlak van extreme omstandigheden vormt Maleisië ieder jaar een serieuze test voor de banden,” blikt Paul Hembery, de motorsportbaas van Pirelli, vooruit naar komend raceweekend. “De temperaturen zijn er extreem hoog en ook de belasting van de banden in de snelle bochten is erg groot.”

Het circuit van Sepang kreeg echter ook een nieuwe asfaltlaag, wat zowel de teams als Pirelli voor een uitdaging stelt.

“De grootste onzekere factor dit jaar is de asfaltlaag, die volledig nieuw is,” aldus Hembery. “Ook het weer kan plots veranderen, waardoor het circuit plots volledig onder water komt te staan. Het raceweekend in Sepang is dan ook meestal een gevarieerd weekend waar het moeilijk is om de evolutie van de baan te begrijpen.”

“We zagen in het verleden heel wat pitstops en we verwachten dat de rijders ook dit jaar verschillende pitstops maken. De teams beschikken nu ook over drie verschillende bandencompounds. Dit alles zorgt er natuurlijk voor dat er heel wat verschillende strategieën mogelijk zijn.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022