“Max Verstappen is net als Kimi: recht door zee, getalenteerd, gefocust en  onverschillig”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

FIA-voorzitter Jean Todt ziet bepaalde overeenkomsten tussen Max Verstappen en Kimi Raikkonen.

Jean Todt had met ‘RaceFans’ een gesprek over zijn laatste ambtstermijn als voorzitter van de FIA die bijna afloopt en daarin laat hij ook zijn licht schijnen over Max Verstappen en Lewis Hamilton. 

“Max lijkt een beetje op Kimi”, aldus Todt over Verstappen. “Heel recht door zee, heel getalenteerd en ze hebben beperkte interesse, ze zijn gefocust en onverschillig.”

Max Verstappen kan dit jaar een einde maken aan de reeks van Lewis Hamilton die de laatste vier seizoenen wereldkampioen werd. De Mercedes-rijder is ook een voorvechter geworden voor diversiteit en dat heeft hem al een paar keer in conflict gebracht met de FIA, maar desondanks heeft Todt respect voor Hamilton en zijn overtuiging.

“Ik hou van Lewis,” zei Todt. “Natuurlijk bewonder ik zijn lange staat van dienst, natuurlijk weet je dat het waar is dat het makkelijker is als je voor de beste auto en het beste team rijdt op de lange termijn.”

“Maar hij heeft de passie. Ik denk dat het feit dat hij betrokken is heel goed is. Het wil niet zeggen dat ik het altijd eens ben met de manier waarop hij zich engageert. Maar hij heeft zijn overtuigingen, hij drukt zijn overtuiging uit, dus daar hou ik wel van, daar heb ik wel respect voor.”

“Soms heb ik het gevoel dat het op een andere manier kan, maar het feit dat hij geëngageerd wil zijn, dat hij een factor wil zijn in zaken waarvan hij vindt dat ze er toe doen, daar heb ik respect voor.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023