“Spannende F1-titelstrijd Hamilton-Verstappen is het resultaat van stabiele reglementen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens FIA-voorzitter Jean Todt is de spannende titelstrijd waar we nu getuige van zijn het resultaat van het feit dat er niet veel veranderd is aan de regelgeving de laatste jaren.

“Het was niet onverwacht. Het is duidelijk dat hoe stabieler de regels zijn, hoe kleiner de marge is die je hebt om te veranderen. We konden duidelijk zien dat de motorleveranciers jaar na jaar vooruitgang boekten en dan weet je dat beide teams zeer getalenteerde mensen hebben om het chassis te bouwen.”

“We wisten dat elk team één uitzonderlijke rijder had, dat wil niet zeggen dat de andere niet goed is, het is duidelijk dat je hoe dan ook een goede rijder moet zijn om in de Formule 1 te komen, vooral de manier waarop je aan een superlicentie en zo kunt komen.”

“Maar we weten ook dat er maar een beperkt aantal rijders is die het soort extra talent, extra overwicht hebben en als dat gecombineerd wordt met een auto zien we wat we zien.”

De Fransman is ook niet bezorgd dat de records van Michael Schumacher, waar hij een belangrijk deel van uitmaakte, van de tabellen gereden worden. Hij gunt het aan Lewis Hamilton en zijn team.

“Het is goed voor hen. Op dit moment hebben we nog twee kampioenen met zeven kampioenschappen. Dus op een bepaalde manier is een record altijd potentieel te verslaan.”

“En als ik in mijn soort trots spreek, zeg ik: oké, iemand heeft meer overwinningen in de Formule 1, maar ze hebben niet zoveel overwinningen in sportwagens, ze hebben niet zoveel overwinningen in rally’s, ze hebben niet zoveel overwinningen in cross-country. Dus op dit moment heb ik nog steeds wat voordeel op de anderen op dat gebied!”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022